top of page

SLS 3D baskı teknolojisi: Bilmeniz gereken her şey

Güncelleme tarihi: 18 Şub 2022



SLS – Seçici Lazer Sinterleme toz tabanlı bir eklemeli imalat teknolojisidir. Bir CAD programında tasarlanan katı model (data), o 3D yazıcıya özel bir dilimleme programında çoğunlukla 0.1 mm'lik katmanlara dilimlenerek yazıcıya gönderilir. Toz halindeki polimer (çoğunlukla Poliamid) 0,1 mm'lik ince bir katman halinde serilir, ısıtılır ve ardından bir lazer ile sinterlenerek 3 boyutlu data katman katman oluşturulur.


0.1 mm kalınlığında serilen toz ısıtılarak lazer ile sinterlenir. Bu işlem her seferinde tekrar edilerek katmanlar kaynaşır ve 3 boyutlu model oluşturulur.



SLS'in avantajları


SLS 3D yazıcılar diğer yazıcılara göre pek çok üstün ve benzersiz özelliklere sahiptir. İşte tercih yapmadan önce mutlaka öğrenmeniz gerekenler.

 

Destek yapısı gerektirmez


FDM ve SLA yazıcıların en büyük dezavantajı destek yapısı oluşturma zorunluluğudur. Özellikle karmaşık modelleri basmak oldukça zordur. Ayrıca destek yapıları için harcanan sarf malzemeleri de çöpe gittiği için ek maliyet oluşturur. Bu destek yapıları baskıdan sonra bir yan keski yardımıyla sökülür, yüzeyde kalıntı ve iz bırakır.

FDM ve SLA yazıcılarda destek yapısı


















SLS yazıcılar destek gerektirmez böylece çalışma alanını daha verimli kullanabilirsiniz. Hatta hareketli modelleri montajsız tek parça halinde basabilirsiniz.




Kullanımı kolaydır, ofis ortamında çalışabilirsiniz


2016 yılına kadar endüstriyel olarak bilinen SLS teknolojisi, Sinterit ile masaüstü versiyona da kavuşmuştur. Kullanımı oldukça kolaydır. Sadece tozu yükleyin düzleştirin ve kapağını kapatın. Baskı bittikten sonra modelleri önce fırçalayarak fazla tozdan arındırın, gerekirse kumlama ile tam pürüzsüz yüzeye sahip olun. Özel operatör veya oda koşulları gerektirmez. Normal priz ile maksimum 2 kW/h enerji tüketir ve tamamını doldursanız bile 24 saat sonra baskı bitmiş olacaktır.




Çıktılar kalıptan çıkmış gibi sağlamdır


SLS 3D yazıcıdan alacağınız çıktıların mekanik ve yüzey özellikleri adeta enjeksiyondan çıkmış gibidir. Çıktıları prototip veya görsel amaçla kullanabileceğiniz gibi son ürün olarak da kullanabilir testler yapabilirsiniz.



114 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page